Thursday, 19 July 2012

Top-up Easyreload



Agent Top Up
Sekiranya anda adalah peniaga (kecil/sederhana) yang mahukan keuntungan jualan prepaid sebenarmaka inilah masanya untuk anda dapatkan keistimewaan.
Diskaun harga ahli yang ditawarkan
Celcom 4 – 6%
Maxis 3.3%
Digi 2%
U – mobile 3.5%
I – talk 10%
Hot Tiket Maxis 3.5%

Tak kan ni je . . . (sabar) ada lagi . . .
(Tune Talk, MerchantradeMolePointMentari, XL, IM3, & lain – lain)
Boleh topup melaui internet . . .
Boleh topup melalui SMS . . .



Berminat Jual Topup Prepaid Dari Serendah RM3.00 . . . ???
Jual Topup Maxis, Celcom dan Digiperolehi keuntungan jual sehingga 10%. Keuntungan jualan dibayar terus ke akaun Mudahtopup Mobile Biz anda.
Sekiranya anda adalah peniaga kecilsederhana atau besarpenuntut IPTA atau Kolej atau sesiapa sahaja yang ingin menambahkan pendapatan anda, jangan lepaskan peluang ini bagi menyertai perniagaan yang pasti menjanjikan pulangan lumayan untuk anda setidak – tidaknya untuk kegunaan sendiri. Modal permulaan yang rendah untuk memulakan perniagaan.
Buat masa ini hanya no. Maxis, Celcom dan Digi sahaja diterima untuk pendaftaran kerana syarikat server adalah Maxis, Celcom dan Digi. Server pantas dan cantik. Tiada caj tambahan dan tiada syarat – syarat dikenakan. Yuran pendaftaran serendah RM20.00 serta kemudahan MAYBANK, CIMB, BSN dan Bank Islam untuk anda menambah modal.

Bukan berkonsepkan MLM atau Multilevel Marketing.
Flexi Mudahtopup menjalankan sistem fleksi autoreload yang beroperasi 24jam / 365 sehari setahun. Berkonsepkan ‘Direct Biz’ dimana anda tidak perlu untuk mencari downline demi komisyen yang tinggi. Sistem yang fleksibel, mudah dan boleh menjual topup dimana – mana dan bila – bila masa tanpa kira waktu. Hanya perlukan handphone yang ada fungsi SMS dan anda tahu mengendalikan sistem SMS.
Cubalah, anda akan berpuas hati.

Kenapa anda perlu memilih kami . . . ???
·         Yuran keahlian yang TERENDAH
·         Tidak perlu upgrade keahlian
·         Tiada yuran tahunan
·         Semua boleh terlibat dalam perniagaan ini
·         Pendapatan secara ‘real time’ dan tidak perlu menunggu
·         Perkhidmatan SERVER terbaik & pantas
·         Kadar keuntungan yang tertinggi (sehingga 10%)
·         Perkhidmatan Top Up 24 Jam
·         Reload serta merta (auto reload)
·         Tidak memerlukan premis perniagaan. Urusniaga hanya melalui HP mobile anda
·         Caj SMS yang minima hanya 1 Sen dengan Active 10, 8 XPAX, & Teman 20 (Maxis / Celcom)
·         Tidak memerlukan pekerja. Anda uruskan sendiri
·         Urusniaga dimana – mana sahaja. Mobile Biz.
·         Anda tidak perlu menyimpan stok kad topup
·         Khidmat bantuan melalui telefon secara terus
·         Bukan Skim Cepat Kaya
·         Bukan MLM @ Multilevel Marketing
·         Tidak menggunakan sistem Piramid
·         Tidak perlu maintain jualan
·         Keuntungan jualan runcit
·         Anda berniaga tidak perlu mencari pelanggan. Pelanggan cari anda nak topup
·         Kami berikan insentif yang tinggi

YURAN PENDAFTARAN RM 20.00 SAHAJA !!!


Bagaimana sistem ELOAD ini berfungsi . . . ???


1. Pelanggan memesan topup dengan anda, contohnya I-Talk RM10.00.
2. Anda perlu menghantar SMS mengikut format kepada no. server.
3. Sila pastikan baki akaun anda mencukupi untuk mereload pelanggan tersebut. Jika baki anda tidak   
    mencukupi, transaksi anda tidak akan berjaya. ( Akaun topup & akaun prepain hanset anda adalah  
    berbeza).
4. SMS yang anda hantar akan diterima oleh server dan akan diproses untuk reload.
5. Jika berjaya, server akan menghantar dua SMS, iaitu kepada anda & pelanggan.
6. Jika berjaya, server hanya menolak RM9.00 sahaja dari baki akaun topup anda.
7. SMS yang anda terima akan menyatakan bahawa transaksi tersebut berjaya atau tidak serta  
    memberitahu baki akau topup anda.
8. Pelanggan akan menerima SMS reload dari TELCO.
9. Transaksi berjaya dan anda akan menerima wang dari pelanggan. Untuk I-Talk RM10.00, keuntungan anda adalah RM1.00.
10. Proses di atas berlaku dalam masa 60saat hinga 3minit kebiasaannya.


KAJIAN PASARAN

Indsutri MOBILE telah membawa satu teknologi yang sangat berkuasa iaitu Sistem Pesanan Ringkas @ SMS. Statistik hasil kajian Suruhanjaya Komunikasi @ Multimedia Malaysia menunjukkan lebih dari 3,406 juta SMS telah dihantar dalam tempoh suku tahun pertama 2005.
Kini bilangan pengguna telefon bimbit di Malaysia sudah melebihi 14 juta orang dan 80% darinya merupakan pengguna perkhidmatan prabayar (prepaid). Graf hasil kajian Suruhanjaya Telekomunikasi @ Multimedia Malaysia dibawah sudah cukup untuk menjelaskannya.


Ini adalah kajian tahun 2001 – 2004 . . . . . . 2013 ???
Lihatlah betapa besarnya potensi untuk perniagaan ini. Dari statistik yang dikeluarkan padan tahun 2002 dan 2004 jelas menunjukkan peningkatan berkali ganda. Ini bermakna prospek anda sekamin bertambah dari hari ke hari. Anda tidak menggunakan perkhidmatan prabayar? Tak jadi masalah!
Pengguna perkhidmatan pascabayar ( post-paid) pun boleh melibatkan diri dalam perniagaan ini. Biarpun reload tidak dibeli untuk kegunaan sendiri, anda masih boleh menjual kepada ahli keluarga dan rakan-rakan yang menggunakannya.






Easy Reload Biz Manual


Jenis Produk
Ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss 



MARGIN KEUNTUNGAN

Eload:

Celcom 4 - 6%
Maxis 3.3%
Digi 2%
Tune Talk 2%

Softpin:

Italk 10%
Umobile 3.5%
Maxis Hot Tiket  3.5%
Redtone 6 & 16%
Merchantrade 3%
MolePoint 3%
        
                    Sssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

HARGA DAN KOD RELOAD

Telco
Kod Voucher
Harga Jual
Harga Ahli
Celcom
C3
RM3.50
RM3.35
Celcom
C5
RM5
RM4.80
Celcom
C6
RM6
RM5.76
Celcom
C7
RM7
RM6.72
Celcom
C10
RM10
RM9.60
Celcom
C15
RM15
RM14.25
Celcom
C20
RM20
RM19.00
Celcom
C25
RM25
RM23.75
Celcom
C30
RM30
RM28.50
Celcom
C40
RM40
RM37.60
Celcom
C50
RM50
RM47.00
Celcom
C100
RM100
RM94.00

Maxis
MX3
RM3
RM2.90
Maxis
MX4
RM4
RM3.90
Maxis
MX5
RM5
RM4.83
Maxis
MX6
RM6
RM5.80
Maxis
MX7
RM7
RM6.77
Maxis
MX10
RM10
RM9.67
Maxis
MX15
RM15
RM14.50
Maxis
MX20
RM20
RM19.34
Maxis
MX25
RM25
RM24.17
Maxis
MX30
RM30
RM29.01
Maxis
MX50
RM50
RM48.35
Maxis
MX60
RM100
RM58.02
Maxis
MX100
RM100
RM96.70

Digi
D5
RM5
RM4.90
Digi
D10
RM10
RM9.80
Digi
D15
RM15
RM14.70
Digi
D20
RM20
RM19.60
Digi
D25
RM25
RM24.50
Digi
D30
RM30
RM29.40
Digi
D50
RM50
RM49.00
Digi
D100
RM100
RM98.00

Tune Talk
TT5
RM5
RM4.90
Tune Talk
TT10
RM10
RM9.80
Tune Talk
TT30
RM30
RM29.40
Tune Talk
TT50
RM50
RM49.00
Tune Talk
TT100
RM100
RM98.00

Sssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

HARGA DAN KOD SOFTPIN RELOAD

Telco
Kod Voucher
Harga Jual
Harga Ahli
Maxis Hot Tiket
HT10
RM10
RM9.65
Maxis Hot Tiket
HT15
RM15
RM14.47

Celcom Network
CN50
RM50
RM47.50
Celcom Network
CN130
RM130
RM123.50

Umobile Pin
UMP10
RM10
RM9.65
Umobile Pin
UMP30
RM30
RM28.95
Umobile Pin
UMP50
RM50
RM48.25
Umobile Pin
UMP100
RM100
RM96.50

iTalk
IT10
RM10
RM9.00
iTalk
IT30
RM30
RM27.00
iTalk
IT50
RM50
RM45.00

Merchantrade
MER10
RM10
RM9.70
Merchantrade
MER30
RM30
RM29.10
Merchantrade
MER50
RM50
RM48.50

MolePoint
MOL10
RM10
RM9.70
MolePoint
MOL20
RM20
RM19.40
MolePoint
MOL30
RM30
RM29.10
MolePoint
MOL40
RM40
RM38.80
MolePoint
MOL50
RM50
RM48.50
MolePoint
MOL100
RM100
RM97.00

Maxis Pin
MXP10
RM30
RM9.80
Maxis Pin
MXP30
RM40
RM29.40
Maxis Pin
MXP60
RM50
RM58.80
Maxis Pin
MXP100
RM100
RM98.00

Merchantrade
MER10
RM10
RM9.70
Merchantrade
MER30
RM30
RM29.10

XOX
XOX10
RM10
RM9.80
XOX
XOX30
RM30
RM29.40

Redtone Idd
RIP10
RM10
RM8.40
Redtone Idd
RIP30
RM30
RM25.20
Redtone Idd
RIP50
RM50
RM42.00

Redtone Plus
RPP10
RM10
RM9.40
Redtone Plus
RPP30
RM30
RM28.20
Redtone Plus
RPP50
RM50
RM47.00
Ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss


TOPUP TELCO INDONESIA

Telco
Kod Voucher
Harga Jual
Harga Ahli
AS
A5
Berpatutan Modal
RM4.50
AS
A10
Berpatutan Modal
RM7.00
AS
A15
Berpatutan Modal
RM9.50
AS
A25
Berpatutan Modal
RM12.50
AS
A50
Berpatutan Modal
RM24.00
AS
A100
Berpatutan Modal
RM46.00

IM3
I5
Berpatutan Modal
RM4.00
IM3
I10
Berpatutan Modal
RM6.00
IM3
I20
Berpatutan Modal
RM10.50
IM3
I25
Berpatutan Modal
RM12.00
IM3
I50
Berpatutan Modal
RM23.00
IM3
I100
Berpatutan Modal
RM43.50

Mentari
M10
Berpatutan Modal
RM6.00
Mentari
M20
Berpatutan Modal
RM10.50
Mentari
M25
Berpatutan Modal
RM12.00
Mentari
M50
Berpatutan Modal
RM23.00
Mentari
M100
Berpatutan Modal
RM43.50

Simpati
S5
Berpatutan Modal
RM4.50
Simpati
S10
Berpatutan Modal
RM7.00
Simpati
S20
Berpatutan Modal
RM10.50
Simpati
S50
Berpatutan Modal
RM23.00
Simpati
S100
Berpatutan Modal
RM44.00
Simpati
S150
Berpatutan Modal
RM61.50

XL Regular
XR5
Berpatutan Modal
RM4.00
XL Regular
XR10
Berpatutan Modal
RM6.00
XL Regular
XR25
Berpatutan Modal
RM12.00
XL Regular
XR50
Berpatutan Modal
RM23.00
XL Regular
XR100
Berpatutan Modal
RM44.00

XL Extra
XX10
Berpatutan Modal
RM6.00
XL Extra
XX50
Berpatutan Modal
RM23.00
XL Extra
XX100
Berpatutan Modal
RM44.00

3
T20
Berpatutan Modal
RM10.50
3
T50
Berpatutan Modal
RM23.50



TOPUP CHINA

Telco
Kod Voucher
Harga Jual
Harga Ahli
UNICOM
U50
Berpatutan Modal
RM31.00
UNICOM
U100
Berpatutan Modal
RM62.00

CHINAM
CM50
Berpatutan Modal
RM31.00
CHINAM
CM100
Berpatutan Modal
RM62.00
CHINAM
CM300
Berpatutan Modal
RM177.00




FORMAT SMS

NO. GATEWAY

Sebelum anda melakukan sebarang transaksisila pastikan bahawa anda telah
mengaktifkan nombor gateway (mengikut rangkaian yg sama seperti no. telefon anda yg telah
didaftarkanke dalam senarai 8pax/friends&family/active10 anda.

Celcom= 013-955 5839 / 013-954 8837 / 013-902 6355
Maxis = 017-903 0566/017-9507199
Digi = 016-938 9765 / 016-930 5822

1. MENYEMAK BAKI AKAUN
Taip Dep<>PIN anda(anda boleh tukar,sila lihat kat bawah)
HANTAR KE GATEWAY
ContohDep 123456
kemudian hantar no Gateway seperti di atas

2. CARA TOPUP
No.Pelanggan<>Masukkan Kod Produk serta Nilai<>PIN anda(anda boleh tukar,sila lihat kat
bawah)
HANTAR KE GATEWAY
Contoh top-up Celcom RM10:
0191234567 C10 123456
kemudian hantar no gateway

3. SOFTPIN
0121234567(tak perlu tukarkerana pin akan dihantar ke no anda)<>Masukkan Kod Produk serta
Nilai<>PIN anda(anda boleh tukar,sila lihat kat bawah)
HANTAR KE GATEWAY
Contoh Pesanan I-talk RM10:
0121234567 IT10 123456
kemudian hantar no gateway

4. MENUKAR KOD PIN
Langkah Menukar No Pin 222222 Kepada No Pin Pilihan Ahli Seperti Berikut:
Pin 222222 NoPin Baru
Contoh :
Pin 222222 567890
Kemudian HANTAR Ke No Gateway Di Atas.




PENDAFTARAN

Langkah 1 :-

Bank in RM20 sahaja@lebih (lebihan akan dimasukkan ke dalam modal) ke nombor akaun seperti berikut

  
MAYBANK
114842056542
MOHD ZULHELMI BIN ALI

BANK ISLAM
02020020311501
MOHD ZULHELMI BIN ALI


LANGKAH 2 :-

Hantar SMS dengan format berikut,

TAIP : FLEXI<>NO H/P <>Nama Penuh anda<>Nama Bank<>Tarikh Bank in<>Masa Bank-in<>Jumlah(RM)

CONTOH : FLEXI 0199638527 SUHAIMI BIN MUSTAFA MAYBANK 1/1/10 8:03am RM20

dan hantar ke : 013-2504299 / 0111-6507292 / 012-6437935



Langkah 3 :-

Permohonan anda akan diproses dalam masa 24 jam daripada tempoh SMS yang telah dihantar.

Waktu bagi pendaftaran:-

Setiap Hari : 10.00 pagi hingga 10.00 malam.
Setiap pendaftaran akan diproses maksimum dalam masa 6 Jam.
* Modal anda(jika adaakan dimasukkan mengikut sesi tambah modal, rujuk halaman tambah modal.



Langkah 4 :-

Anda akan menerima SMS daripada server berbunyi begini : " AKTIF SMS PIN TAIP: PIN 222222 xxxxxx Hantar ke server......."

Anda dimestikan untuk menukar PIN SMS anda untuk memulakan jualanjika tidakakaun anda dikira masih tidak aktif.

a)Untuk tukar PIN SMS & aktifkan akaun andaTaip: PIN 222222 xxxxxx<-pin andaterdiri dari enam nombor sahajaHantar ke server. CONTOH : PIN 222222 342312

b)Tahniahakaun anda telah diaktifkanAnda akan menerima SMS berbunyi "Terima kasihakaun anda telah diaktifkan. Reload........"

Sekaranganda boleh mula melakukan jualan anda sekarang bersama-sama kami.

Terima Kasih.




Member Get Member


BAGAIMANA UNTUK MENDAFTAR RAKAN ANDA???(KOMISYEN RM10)

Untuk mendaftar rakan anda dan mendapatkan komisyen RM10. Anda mestilah mendaftar
dahulu menjadi agen di flexi.mudahtopup.com jika tidak anda tidak layak untuk menyertainya.

YURAN PENDAFTARAN RM20, KOMISYEN RM10

ADD MEMBER

Sebelum saya meneruskan macam mana untuk add rakan anda masuk flexi.mudahtopup ini,
saya beri penjelasan dari awal di page pertama.. di mana flexi.mudahtopup ini tidak melaksanakan sistem mlm yang mungkin akan membebankan agen topup...sesetengah syarikat agen top up menjadikan downline ini sebagaisyarat untuk mendapat keuntungan tertinggi..contoh celcom 5%, apabila anda join menjadi agen topup syarikat X,anda akan mendapat keuntungan sebanyak 2.5% sahaja....apabila anda mencari downline yang di syaratkan barulahanda mendapat 5% keuntungan yang tertinggi...kami tidak...anda join tak perlu cari downline..anda sudah mendapat keuntungan tertinggi.

Berbalik semula kepada topik tadi... Macam mana caranya ? Senang sahajaapa yang anda perlu lakukan adalah dengan memperkenalkan rakan-rakan anda atau mana-mana prospek yang berpotensi tentang perniagaanmudahtopup ini.

Setiap rakan yang anda tajaanda akan diberi komisyen dan akan terus dimasukkan ke dalam
akaun anda.



YURAN PENDAFTARAN RM20, KOMISYEN RM10

Syarat & Terma

Anda mestilah menjadi agen berdaftar dengan kami terlebih dahulu untuk. Kemudian anda Bank in duit pendaftaran rakan anda berdasarkan pakej yang dikehendaki ke akaun berikut :

1.       BUAT PEMBAYARAN KE ACC MAYBANK (114842056542)/ BANK ISLAM (02020020311501) TERLEBIH DAHULU.

2.       PENDAFTARAN MELALUI SMS 013-2504299/012-6437935 / 0111-6507292 ikut cara di bawah.

3.       ADD RAKAN<>NAMA RAKAN<>NO HP RAKAN
<>NAMA PENUH ANDA<>NO HP ANDA<>JENIS BANK<>MASA<>TARIKH<>JUMLAH BAYARAN (RM)


Contoh:

4.       ADD RAKAN ABU 0123456789 SAYA 0134567899 MAYBANK RM20.00 05.00PM 01/01/12 RM20.00

Hantarkan ke admin di no :-  013-2504299 / 012-6437935 / 0111-6507292


Jika pendaftaran berjayaanda akan dimaklumkan serta akan menerima komisyen RM10
dengan serta merta!!!






CARA TAMBAH MODAL TERBARU (update 14/6/10)

Untuk melakukan proses penambahan modal, sila ikut cara-cara di bawah.

1.       Sila bankin atau transfer modal anda ke akaun berikut:

Nama Akaun: E- FLEXI
CIMB : 03010000282106
MAYBANK : 503015253930

*KOD BANK :- MAYBANK=MBB, CIMB=CIMB

Jumlah minimum untuk penambahan modal adalah RM50. Manakala tambah modal selepas
minima adalah tiada had.

Caj RM1.00 akan dikenakan bagi penambahan modal kurang RM50. Terima kasih atas kepercayaan anda & kekal bersama kami.

2.       Kemudiansila SMS mengikut cara-cara berikut

TAIP : TARIKH<>MASA<>JENIS BANK<>NAMA ANDA<>NO TEL<>JUMLAH<>(zul)
HANTAR 013-950 6999
CONTOH : 8/3/10 11:45a.m CIMB Ahmad 0172846521 RM50 (zul)
Kemudian hantar ke : 010-9036888

3.  Waktu bagi penambahan deposit pada waktu 09.00a.m – 7.00p.m
Anda bebas untuk melakukan bank in pada bila-bila masanamun waktu pemprosesan tambah
modal anda adalah waktu seperti berikut :- 09.00a.m – 7.00p.m



PERHATIAN :-

Sila taip arahan dengan betulnombor telefonjumlah masa (dengan minit sekali di sertakan), jenis bank. Kesilapan atau kekurangan maklumat yang di beri akan menyebabkan, modal anda akan dapat lambatatau terus tak dapatdi sebabkan kekeliruan yang berlaku kerana maklumat yang di beri kurang lengkap*(zulwajib di letakkan

HARAP MAKLUM dan terima kasih.



TOPUP MELALUI WEBSITE
Untuk topup serta menyemak transaksi melaui internet, sila ikut langkah di bawah.
a)      Request username & password dengan menghantar SMS: ‘’AKTIFKAN WEB <> NAMA PENUH & NOMBOR HP’’ hantar ke 013-2504299 / 012-6437935 / 0111-6507292
b)      Buka laman topup di http://voucherclub.atnetwork.biz/
c)       Log-in dan tukar password anda serta merta untuk mengelakkan penyalahgunaan.
d)      Berhati-hatijangan lupa log-out selepas anda menggunakan perkhidmatan ini (risk on your own).
e)      Pihak syarikat tidak akan bertanggungjawab atas kecuaian anda semasa menggunakan perkhidmatan ini.
f)       Password topup internet & password topup SMS adalah berbeza.
g)      Selamat maju jaya.

Manual Topup Menggunakan Website
Untuk memulakan jualan topup melalui internet, anda perlu mendaftar dahulu dengan FLEXI MUDAHTOPUP.
Kemudian . . . :-
a)      Request username & password dengan menghantar SMS: ‘’AKTIFKAN WEB <> NAMA PENUH & NOMBOR HP’’ hantar ke 013-2504299 / 012-6437935 / 0111-6507292
b)      buka laman topup di http://voucherclub.atnetwork.biz/
Kemudian anda perlu Login dengan Username 01xxxxxxxx@flexi. (ganti xxx dengan no anda). Gunakan Password yang anda terima melalui SMS semasa anda Request aktif Web sebelum ini.


c)       Log-in dan tukar password anda serta merta untuk mengelakkan penyalahgunaan.



Untuk membuat jualansila tekan Tab E-Reloadkemudian pilih Telco, masukkan nilai dan isikan No. pelanggan. Sebelum menekan butang Reload, sila pastikan anda isikan Password anda dekat ruangan pin. Anda akan dibawa kelaman pengesahan sebelum Reload anda diproses.


Untuk Softpinprosesnya sama seperti reload. Tetapi dilakukan di tab Soft PIN. Manakala pin akan dihantar ke nombor anda.



Untuk menyemak reload yang telah anda lakukanpergi ke tab Check, masukkan no pelanggan kemudian tekan butang check.

Untuk melakukan semakan transaksianda boleh pergi ke tab report. Anda boleh cek tambah modal, jualan & lain2…Pastikan anda pilih jarak tarikh dengan betul.


Manakala untuk cek baki dan harga diskaun yang anda dapattekan tab bal. & price.


Dan, terakhir sekali. Maklumat-maklumat asas tentang nak cek baki topup mengikut telco. Tekan info.



 Terima Kasih atas kesetiaan & kepercayaan anda bersama kami. Selamat maju jaya.